Erasmus kapsamında 2020-2021 öğretim yılında yurtdışında eğitim görmek isteyen öğrencilerin dikkatine...

2020-2021 eğitim-öğretim yılı (güz ve bahar ve güz-bahar dönemleri için) Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği ön başvuruları online olarak AKSİS sistemi üzerinden yapılacaktır. Online başvuru sistemi 3 Şubat 2020 tarihinde öğrencilere başvuru için açılacak ve 19 Şubat 2020 tarihinde ise kapatılacaktır. Bu süre içinde sistem üzerinden başvuruda bulunmayan öğrencilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Yabancı Dil Sınavı ise 14 Mart 2020 günü Büyükçekmece yerleşkesinde İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacaktır. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyindeki tüm öğrencilerin gidilmesi düşünülen üniversitenin veya programın eğitim dilinden yabancı dil sınavına girmesi önemlidir. Başvuru sistemi öğrencinin hangi dil veya dillerden sınava gireceğini göstermektedir. Buna rağmen aksi tarafımızca tespit edildiği durumlarda öğrencilerin sınavı geçersiz sayılacaktır.

Başvuruda bulunmak isteyen yüksek lisans ve doktora öğrencileri enstitülerin anlaşmaları olmadığı durumlarda eğitim gördükleri bölüm/anabilimin anlaşmaları üzerinden başvuru yapabileceklerdir.

Yabancı dil sınav sonuçları doğrultusunda oluşacak nihai değerlendirme listeleri ilgili birim koordinatörlerine nihai yerleştirme amacı ile gönderilecek ve belirlenen kontenjan doğrultusunda öğrencilerin yerleştirilmesi yapılarak tarafımıza bildirilmesi istenilecektir.

Fakülte web sayfasında açıklanacak olan sonuç değerlendirme açısından nihai, ancak hibe koşulu açısından bir ön seçimdir. Ulusal Ajans tarafından üniversitemize 2020-2021 dönemi hibe tahsisi gerçekleştirildikten sonra hibeli ve hibesiz olarak gitmeyi hak kazanan öğrenciler ilan edilecektir.

Koşullar ve süreç hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.